beleggingspanden-verkopen

Beleggingspand verkopen

Bij een beleggingspand verkopen komt veel kijken. Uw beleggingspand was jarenlang uw eigendom. Nu wilt u dit verkopen. Een vastgoedmakelaar kan helpen bij het verkopen. 

Het verkopen van uw beleggingspand

Bij een beleggingspand verkopen komt veel kijken. Een zorgvuldige afhandeling van de verkoop is dan ook belangrijk. Uw pand fungeerde meerdere jaren als belegging. Maar er komt een moment dat u wilt verkopen. Voor uw pensioen of om kapitaal te genereren voor de aankoop van een ander beleggingspand. 

verkopen beleggingspand in 4 stappen

Het verkopen van uw beleggingspand is samen te vatten in 4 heldere stappen. Een vastgoedmakelaar zoals bijvoorbeeld Beleggingspand Rotterdam kan u helpen deze stappen te zetten. Neemt u gerust eens contact op met Beleggingspand Rottedam ons op of bel 010  -2133649.

 • Stap 1 - waarde beleggingspand bepalen
 • Stap 2 - wijze verkoop bepalen
 • Stap 3 - verkoop beleggingspand starten
 • Stap 4 - verkoop definitief maken

Let op: bij de verkoop van een beleggingspand doen zich partijen voor die zeggen 'koper' te zijn maar in werkelijkheid 'handelaar' blijken te zijn. Handelaren zullen uw pand direct doorverkopen aan een andere belegger. Bij verkoop aan een handelaar ontvangt u dus nooit het maximale rendement! Beleggingspand Rotterdam werkt anders. Bekijk hieronder hoe wij uw belangen behartigen.


Stap 1 - waarde van te verkopen beleggingspand

Wilt u een beleggingspand verkopen? Een indicatieve waardebepaling is dan de eerste stap. Een ervaren vastgoedmakelaar verwerkt hierin in ieder geval de volgende gegevens:

 • omschrijving van de huursituatie
 • omschrijving van de staat van onderhoud
 • kenmerken van de omgeving van het pand
 • kenmerken van de actuele beleggingsmarkt
 • kernmerken van vergelijkbare verkochte panden


Stap 2 - wijze verkoop beleggingspand bepalen

Bij het verkopen van een beleggingspand moet u als verkoper drie keuzes maken.

 1.  Kiest u voor stille of online verkoop?

  Bij de ‘stille verkoop’ wordt een beleggingspand één-op- één voorgelegd aan kopers waar eerder een succesvolle verkoop tot stand is gebracht. Het aantal geïnteresseerden dat wordt benaderd, is minimaal één en maximaal vijf. In plaats van de ‘stille verkoop’ kan het beleggingspand ook online te koop worden aangeboden. In dat geval wordt een pand online onder de aandacht gebracht. Het te verkopen beleggingspand wordt geplaatst op de website, in social media en in een nieuwsbrief per e-mail.

  Lees meer over stille of online verkoop >

 2. Beleggingspand verkopen met of zonder voorbehoud van financiering?

  Bij verkoop van een beleggingspand kan de verkoper aangeven of het beleggingspand verkocht mag worden mét of zonder een voorbehoud van financiering. Een goede beleggingsmakelaar probeert altijd een verkoop zonder voorbehoud van financiering te realiseren. Zo heeft de eigenaar van het beleggingspand voldoende zekerheid bij het verkopen van het beleggingspand.

  Lees meer over een beleggingspand financieren >

 3. Verkopen beleggingspand mét of zonder bezichtiging intern

  Goede fotografie draagt bij aan de verkoop van een beleggingspand. Desondanks kunt u bij het verkopen van een beleggingspand redenen hebben om fotografie niet toe te staan. Bijvoorbeeld wanneer een deel van uw pand verhuurd wordt. Ongezien een beleggingspand kopen is in principe alleen weggelegd voor de avontuurlijke belegger. Bovendien zorgt dit veelal voor een lagere opbrengst voor de eigenaar die het beleggingspand wil verkopen. Voorzichtigere kopers zijn bereid hoger te bieden maar doen dit pas wanneer risico’s (zoals onderhoud) uitgesloten kunnen worden op basis van een goede (foto)documentatie van de binnenzijde.

Stap 3 - Start verkoop beleggingspand

De vastgoedmakelaar maakt een omschrijving van het pand. Hij noteert de huurgegevens en voegt een eventuele fotorapportage toe. Vervolgens wordt het pand online aangeboden via de website, social media en e-mail, óf benadert de vastgoedmakelaar geïnteresseerde partijen via stille verkoop. Aanvullende informatie zoals huurovereenkomsten, splitsingsakte, etc. worden doorgaans pas ingezien door koper na prijsovereenstemming.

Stap 4 – Definitieve verkoop beleggingspand

De voorlopige koopovereenkomst wordt ondertekend en het notarieel transport volgt. Na prijsovereenstemming wordt eerst de voorlopige koopovereenkomst opgemaakt en voorgelegd aan partijen ter ondertekening. Daarna wordt die getekende versie naar de notaris verstuurd voor het notarieel transport. Na ondertekening van de koopovereenkomst dient koper altijd een waarborgsom te storten of bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom. De door huurders betaalde waarborgsommen, lopende maandhuur en gemeentelijke belastingen en heffingen, worden gedurende de afrekening bij de notaris verrekend.

Beleggingspand Rotterdam helpt en adviseert bij een beleggingspand verkopen. Neem contact met ons op. Of bel 010 - 2133649

Beleggingspand verkopen, kopen of informatie?

U wilt een beleggingspand verkopen, kopen of heeft een andere vraag. Wij helpen u graag verder. Neem daarvoor contact met ons op via dit formulier. Bellen mag ook via 010 - 2133649

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Aanbod beleggingspanden

Te koop
Rotterdam Zuidhoek 26 BA1A2 € 765.000 k.k.
Te koop
Rotterdam Eendrachtsweg 72 AB € 1.200.000 k.k.
Te koop
Delft Voldersgracht 23 & De Vlouw 19A € 535.000 k.k.

Beoordelingen Beleggingspand Rotterdam

Nadat we intern het besluit hadden genomen om een deel van onze portefeuille in Rotterdam te verkopen, zijn we als eerste naar Frank Haver gegaan voor het verkooptraject. Reden dat we voor Frank kozen, is dat hij ons in...

lees verder >

Verkoper 5 gehele panden te Rotterdam West - 2020

///

Sinds 2015 heb ik bij Frank meerdere panden aangekocht. Iedere keer weet Frank mij weer positief te verrassen door vastgoed aan te bieden dat helemaal binnen mijn specificaties valt. Als eindbelegger zoek ik...

lees verder >

Koper 49 appartementen te Goes (Zeeland) - 2021

In september 2020 2 complexe objecten in de verkoop gegeven bij Beleggingspanden Rotterdam. Geïnteresseerden worden vooraf gescreend om onnodige bezichtigingen te voorkomen. Binnen 4 maanden verkocht en geld...

lees verder >

Verkoper geheel pand aan de Portlandstraat & los appartementsrecht te Rotterdam Zuid - 2020