beleggingspand-financieren

Beleggingspand via hypotheek financieren

Een beleggingspand financieren doet u door een hypotheek af te sluiten of door eigen geld te investeren. Eigen geld inbrengen is overigens altijd nodig bij het financieren van een beleggingspand. 

Beleggingspand financieren - Hypotheek of zelf?

U wilt een beleggingspand kopen. U heeft dus financiering nodig? Een beleggingspand financiert u door een hypotheek af te sluiten. Of door eigen geld in te brengen. Dit eigen geld is sowieso nodig want veel banken financieren een beleggingspand tot slechts 60% tot 80% van de taxatiewaarde. De rest moet u uit eigen middelen betalen.

Beleggingspand financieren via een hypotheek

Een beleggingspand financieren via een hypotheeklening is mogelijk. Bij deze financieringsvorm geldt echter een aantal voorwaarden.

 • De bank moet überhaupt de mogelijkheid bieden
  Gedurende de eerdere kredietcrisis verstrekten banken geen hypotheek voor verhuur. Deze optie bestond toen simpelweg niet. Het hypotheekrisico voor banken was destijds te groot. En nog steeds geldt dat niet alle banken een hypotheek verstrekken voor verhuurd vastgoed.
   
 • De koper brengt eigen geld in
  Een koper van een beleggingspand kan niet het gehele hypotheekbedrag financieren. Meestal ligt de grens op 70%. Lager kan ook. Bij een lager percentage geldt vaak wél een lagere hypotheekrente.
   
 • Er geldt een opslag op de hypotheekrente
  Als een bank een beleggingspand financiert, wordt een hogere rente gerekend op de hypotheek, dan wanneer een particulier een pand koopt. Dat komt doordat het beleggingspand niet zelf gebruikt wordt maar, in veel gevallen, wordt verhuurd. In verhuurde staat is een pand minder waard bij verkoop. Dit risico compenseert de bank dus via een licht hogere hypotheekrente.


Beleggingspand Rotterdam adviseert kopers over het financieren van beleggingspanden via hypotheek of via eigen gelden. Zowel rendement als risico worden in het advies meegenomen. Meer weten? Neem contact op. Of bel 010 - 2133649


Beleggingspand financieren via eigen geld

Uiteraard is het ook mogelijk om vastgoed te financieren uit eigen geld. Omdat u in dat geval geen hypotheekrente betaalt, is automatisch uw rendement hoger. Het eigen geld heeft u voor nodig als deelfinanciering bij het verkrijgen van een hypotheek. De financiering vanuit eigen geld is aantrekkelijk wanneer u een goed rendement heeft weten te behalen bij het verkopen van uw beleggingspand. Dit rendement is afhankelijk van veel factoren. Laat u goed informeren door een vastgoedmakelaar.

Lees meer over beleggingspand verkopen >

Financieren via crowdfunding

Uiteraard ontstaan er ook nieuwe manieren om vastgoed te financieren. Crowdfunding is er daar één van. Bij crowdfunding geldt dat u de financiering niet ontvangt via één partij, zoals een bank of investeerder, maar via meerdere kleine beleggers die elk een klein deel bijdragen. Deze beleggers ontvangen een deel van de rente als rendement. Een financiering via crowdfunding verloopt veelal via een tussenpartij. Daardoor lijkt deze vorm van financiering op het financieren van een beleggingspand via een reguliere bank. De tussenpartij zorg ervoor dat u gewoon één leenbedrag ontvangt en niet meerdere kleine bedragen.

Beleggingspand hypotheek via bank of crowdfunding?

Is hypothecaire financiering van een beleggingspand aantrekkelijker via een bank of via crowdfunding? Dat is vooraf niet te zeggen. Beide opties hebben voor- en nadelen. De hoogte van de rente speelt een grote rol. Die hoogte is met name afhankelijk van de economische situatie. Gaat het goed of niet goed met de economie? En maakt de Europese Centrale Bank lenen aantrekkelijker of juist niet?

Financieren beleggingspand en rendement

De rente en eventuele aflossing op een hypotheek vormt één van de kostenposten van uw beleggingspand. Daarnaast heeft u te maken met onderhoud, opstalverzekering en afhankelijk van de huurovereenkomst, energie. Leest u zich daarom goed in als u een beleggingspand wilt kopen. Uw rendement dient immers de kosten ruimschoots te compenseren.

Lees meer over beleggingspand kopen >

Beleggingspand verkopen, kopen of informatie?

U wilt een beleggingspand wilt verkopen, kopen of heeft een andere vraag. Wij helpen u graag verder. Neem daarvoor contact met ons op via dit formulier. Bellen mag ook via 010 - 2133649

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Aanbod beleggingspanden

Te koop
Rotterdam Zuidhoek 26 BA1A2 € 765.000 k.k.
Te koop
Rotterdam Eendrachtsweg 72 AB € 1.200.000 k.k.
Te koop
Delft Voldersgracht 23 & De Vlouw 19A € 535.000 k.k.

Beoordelingen Beleggingspand Rotterdam

Nadat we intern het besluit hadden genomen om een deel van onze portefeuille in Rotterdam te verkopen, zijn we als eerste naar Frank Haver gegaan voor het verkooptraject. Reden dat we voor Frank kozen, is dat hij ons in...

lees verder >

Verkoper 5 gehele panden te Rotterdam West - 2020

///

Sinds 2015 heb ik bij Frank meerdere panden aangekocht. Iedere keer weet Frank mij weer positief te verrassen door vastgoed aan te bieden dat helemaal binnen mijn specificaties valt. Als eindbelegger zoek ik...

lees verder >

Koper 49 appartementen te Goes (Zeeland) - 2021

In september 2020 2 complexe objecten in de verkoop gegeven bij Beleggingspanden Rotterdam. Geïnteresseerden worden vooraf gescreend om onnodige bezichtigingen te voorkomen. Binnen 4 maanden verkocht en geld...

lees verder >

Verkoper geheel pand aan de Portlandstraat & los appartementsrecht te Rotterdam Zuid - 2020