Grondherendijk 5 A + 9A

Omschrijving

Kerngegevens

Type object: ca. 795 m² bedrijfsruimte gelegen op de begane grond en 1e verdieping.

Adres en postcode: Grondherendijk 5A + 9A en Grondherenstraat 10A + 10B te (3082 DD) Rotterdam Zuid (Oud-Charlois).

Kadastrale aanduiding: Charlois E 5011 A3.

Gelegen op erfpachtgrond (erfpachtcanon afgekocht tot en met 31 december 2093).

Bouwjaar omstreeks 1928.

De vraagprijs bedraagt € 575.000,- k.k..

 

Op aanvraag zijn beschikbaar een NEN 2580 meetrapport, energielabel, een recent funderingsrapport en diverse plattegronden.

De bedrijfsruimte kan op afspraak bezichtigd worden.

 

Omschrijving

Bedrijfsruimte met bijeenkomstfunctie met een totale oppervlakte van circa 795 m² gelegen op de begane grond en 1e verdieping aan de Grondherendijk 5A + 9A en Grondherenstraat 10A + 10B te Rotterdam Zuid (Oud-Charlois). De bedrijfsruimte is verdeeld over de begane grond (oppervlakte ca. 322 m² bruto vloeroppervlak met een vrije hoogte van 3,4 meter tot 3,5 meter) en 1e verdieping (oppervlakte ca. 472 m² bruto vloeroppervlak met een vrije hoogte variërend rond de 2,6 meter).

Het object kan zowel gebruikt worden als één of meerdere bedrijfsruimte voor eigen gebruik en/of verhuur of als een transformatieproject voor 10 te realiseren woningen.

De bedrijfsruimte is door de huidige eigenaar reeds kaal gesloopt en is klaar voor de renovatie. Ten behoeve van een mogelijk woningtransformatieproject zijn door de architect van de eigenaar reeds tekeningen gemaakt voor de realisatie van 10 woningen + inpandige fietsenstalling gelegen op de begane grond en 1e verdieping (tekeningen op aanvraag beschikbaar).

De begane grond van de bedrijfsruimte ligt onder straatniveau waardoor zowel op de begane grond als op de 1e verdieping voldoende hoogte wordt verkregen ten behoeve van de te realiseren woonruimten. In de gewijzigde splitsingsakte is reeds toestemming vanuit de eigenaar van de bovenwoningen (Stichting Woonstad Rotterdam) en de eigenaar van de grond (gemeente Rotterdam) opgenomen voor de transformatie van de bedrijfsruimte naar 10 woningen. Voor de transformatie is door eigenaar nog geen vergunningsaanvraag ingediend.

De bedrijfsruimten aan de Grondherendijk 5A en 9A alsmede de Grondherenstraat 10A en 10B zijn gelegen op erfpachtgrond. De erfpacht loopt tot en met 31 december 2093 waarbij de erfpachtcanon is afgekocht tot en met 31 december 2093.

Voor het complex op nr. 5 t/m 9 en nr. 4 t/m 10 is er in opdracht van Woonstad Rotterdam in 2023 door Fugro een funderingsonderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek wordt de fundering op nr. 5 t/m 9 als matig beoordeeld en wordt de fundering op nr. 6 t/m 10 als onvoldoende beoordeeld. Dit funderingsrapport is op aanvraag beschikbaar. Eventuele kosten ten behoeve van funderingsherstel dienen door de (toekomstige) eigenaar van de bedrijfsruimten en de eigenaar van de bovenwoningen (Stichting Woonstad Rotterdam) gedeeld te worden waarbij o.b.v. de oorspronkelijke splitsingsakte 2/5e deel van de kosten voor rekening komen van de eigenaar van de bedrijfsruimte.

 

De 4 bedrijfsruimten op nr. 5A, 9A, 10A en 10B maken onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren. De bijdrage voor nr. 5A, 9A, 10A en 10B betreft één bijdrage voor de 4 bedrijfsruimten gezamenlijk (één kadastraal nummer voor 4 gemeentelijke adressen) ter hoogte van € 2.922,84 per jaar.

Op aanvraag zijn beschikbaar:

  • Recent funderingsonderzoek;
  • Plattegronden bestaande situatie;
  • Plattegronden transformatieproject 10 woningen;
  • Akte wijziging splitsing in appartementsrechten/wijziging erfpacht uit 2020;
  • Splitsingsakte uit 2004 (2x);
  • Wijziging splitsingstekening uit 2019;
  • Energielabel;
  • NEN 2580 meetrapport.

 

De bovenwoningen aan onder andere de Grondherendijk 5 en 9 en de Grondherenstraat 10 zijn bezit van Stichting Woonstad Rotterdam (woningen vormen geen onderdeel van hetgeen wordt aangeboden).

Notarieel transport dient plaats te vinden bij Van der Stap Notarissen te Rotterdam. Desbetreffende notariskantoor is onder andere reeds betrokken geweest bij de aanpassingen in de splitsingsakte om de woonfunctie als beoogd gebruik goedgekeurd en vastgelegd te krijgen waardoor dit notariskantoor bekend is met het object hetgeen de notariële overdracht vergemakkelijkt.

Verkoper verkoopt en levert op basis van het principe ‘as is, where is’ waarbij er in de koopovereenkomst onder andere een ‘as is, where is’ bepaling, een ouderdomsclausule en een niet-bewoningsclausule worden opgenomen.

Vraagprijs

De vraagprijs bedraagt € 575.000,- k.k..

 

Verzoek

Wij verzoeken u het betreffende pand alleen van buiten te bezichtigen en de zittende huurder(s) niet te benaderen. Indien u het object van binnen wenst te bezichtigen dient u dit bij ons kantoor kenbaar te maken waarna wij een bezichtigingsafspraak zullen inplannen.

 

Algemeen

Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan ons kantoor verstrekte gegevens.

Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door BeleggingspandRotterdam.nl echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod.

 

Onderzoeksplicht van de koper
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze projectinformatie. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat-koper(s).

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

 

Zekerheidsstelling
De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na de wilsovereenkomst bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeleggingspandRotterdam.nl.

 

BeleggingspandRotterdam.nl

De heer F. Haver

Schiedamsedijk 78a

3011 EM Rotterdam

 

Tel.: 010-2133649

Fax: 010-4133195

info@beleggingspandrotterdam.nl

www.beleggingspandrotterdam.nl

Download brochure!

Bekijk alle informatie van dit beleggingspand. Vul uw email in en ontvang de brochure.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
[ { "address": "Grondherendijk 5", "zipCode": "3082 DD", "city": "Rotterdam", "lat": 51.8943621, "lng": 4.4657449, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

contact

Heeft u interesse in dit pand of één van onze andere panden, neem dan contact met ons op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms