Grotekerkplein 30 B

Omschrijving

De woning aan het Grotekerkplein 30B  is verhuurd aan 3 buitenlandse studentes tot 1 augustus 2023. Deze woning is dus per 1 augustus 2023 beschikbaar voor eigen gebruik of verhuur (middels kamerverhuurvergunning voor verhuur aan 3 personen).

 

Kerngegevens

Type object: vierkamerappartement (3e verdieping).

Adres en postcode: Grotekerkplein 30B te (3011 GD) Rotterdam Centrum.

Kadastrale aanduiding: Rotterdam AF 709 A5.

De woning is tot 1 augustus 2023 verhuurd voor € 2.150,- per maand inclusief voorschot t.b.v. verwarming, elektra en water ter hoogte van € 180,- per maand (zie specificatie in geanonimiseerde huurovereenkomst).

De netto huur bedraagt € 1.940,- per maand (bruto huur minus € 180,- t.b.v. verwarming, elektra en water en minus € 30,- t.b.v. Ziggo, zie anonieme huurovereenkomst).

De woning heeft een oppervlakte van ca. 90 m².

De bijdrage voor de Vereniging van Eigenaren bedraagt € 202,- per maand.

De woning is gelegen op eigen grond en is kadastraal gesplitst.

De vraagprijs bedraagt € 375.000,- k.k..


Foto’s binnenzijde, video binnenzijde, notulen, begroting en jaarrekening van de Vereniging van Eigenaren, vergunning kamerverhuur en geanonimiseerde huurovereenkomst zijn beschikbaar op aanvraag.

 

Omschrijving

Keurig onderhouden vierkamerappartement met kamerverhuurvergunning voor 3 personen gelegen op een toplocatie aan het Grotekerkplein 30B te Rotterdam Centrum. Het appartement is zeer centraal gelegen tussen de bekende Markthal en de Laurenskerk. De woning beschikt over drie ruime slaapkamers waarbij één slaapkamer en de woonkeuken aan de voorzijde uitkomen op het brede balkon met uitzicht op de Markthal.

 

De woning is per 1 augustus 2021 verhuurd aan drie personen (drie buitenlandse studenten) middels één huurovereenkomst voor € 2.150,- per maand inclusief voorschot t.b.v. verwarming, elektra en water ter hoogte van € 180,- per maand (zie specificatie voorschot in geanonimiseerde huurovereenkomst).

 

De woning is in 2015 gerenoveerd waarbij onder andere de keuken en badkamer zijn vervangen. De woning beschikt over kunststof kozijnen met dubbele beglazing rondom en een berging in de onderbouw.

 

De navolgende kosten komen voor rekening van verhuurder:

  • Stadsverwarming Eneco: € 325,- per maand (aangepast per 8 november 2022);
  • Greenchoice (elektra): € 55,- per maand;
  • Evides € 14,15 per maand;
  • Ziggo € 30,-.

 

Het voorschot van huurder t.b.v. verwarming, water en elektra bedraagt € 180,-. Indien de daadwerkelijke kosten voor verwarming, elektra en water hoger uitvallen dan worden deze bij huurder in rekening gebracht.

 

De daadwerkelijke kosten voor verhuurder bedragen derhalve € 210,- per maand (€ 180,- t.b.v. verwarming, elektra en water en € 30,- per maand t.b.v. Ziggo.

 

Aanvulling verwarmingskosten en elektraverbruik:

Verhuurder heeft ervoor gekozen de nutsvoorzieningen (elektra, stadsverwarming, Evides en Ziggo) zelf op naam te nemen. Bij een mutatie van de huurder hoeven leveringscontracten dan niet te worden overgezet van de oude huurder naar de nieuwe huurder. Uiteraard staat het een nieuwe eigenaar vrij dit in overleg aan te passen.

Huurder voldoet maandelijks aan verhuurder een voorschot ter hoogte van € 180,- ten behoeve van verwarming, water en elektra. Per 8 november 2022 heeft verhuurder zijn jaarnota ontvangen van Eneco t.b.v. de stadsverwarming met het aangepaste termijnbedrag van € 325,- per maand dat verhuurder verschuldigd is aan Eneco. Het huidige voorschot dat huurder aan verhuurder betaalt is derhalve te laag en dit zal dus door verhuurder verhoogd worden. De jaarnota van Eneco is beschikbaar op aanvraag.

 

Het huidige voorschot dat verhuurder voldoet aan Greenchoice t.b.v. elektra bedraagt € 55,- per maand. Voor dit behouden maandbedrag heeft verhuurder nog een lopend en voordelig contract met Greenchoice. Op basis van het huidige verbruik van circa 1.750 kWh per jaar (zie document verbruik Greenchoice in informatiepakket) en vaste leveringskosten en netbeheerkosten ter hoogte van circa € 260,- per jaar (per januari 2022, zie Jaarnota Greenchoice 26 januari 2022) zal een eventueel nieuw maandelijks voorschot op basis van 70 eurocent per kWh circa € 120,- per maand bedragen.

 

Objectgegevens

Het object is gebouwd omstreeks 1955.

Het object is gelegen op eigen grond en is kadastraal gesplitst.

 

Vraagprijs

De vraagprijs bedraagt € 375.000,- k.k..

 

Verzoek

Wij verzoeken u het betreffende pand alleen van buiten te bezichtigen en de zittende huurder(s) niet te benaderen. Indien u het object van binnen wenst te bezichtigen dient u dit bij ons kantoor kenbaar te maken waarna wij een bezichtigingsafspraak zullen inplannen.

 

Algemeen

Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan ons kantoor verstrekte gegevens.

Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door BeleggingspandRotterdam.nl echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod.

 

Onderzoeksplicht van de koper
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze projectinformatie. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat-koper(s).

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

 

Zekerheidsstelling
De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na de wilsovereenkomst bij de desbetreffende notaris te deponeren.

 

 

Informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeleggingspandRotterdam.nl.

 

BeleggingspandRotterdam.nl

De heer F. Haver

Schiedamsedijk 78a

3011 EM Rotterdam

 

Tel.: 010-2133649

info@beleggingspandrotterdam.nl

www.beleggingspandrotterdam.nl

 

Download brochure!

Bekijk alle informatie van dit beleggingspand. Vul uw email in en ontvang de brochure.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
[ { "address": "Grotekerkplein 30", "zipCode": "3011 GD", "city": "Rotterdam", "lat": 51.9211379, "lng": 4.4860164, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

contact

Heeft u interesse in dit pand of één van onze andere panden, neem dan contact met ons op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms