West-kruiskade 66

Kenmerken

Verkocht

Prijs:
€ 1.235.000,- k.k.
Postcode:
3014AW
Soort BOG:
Geheel pand

Brochure downloaden


 • Locatie

 • Omschrijving

  Kerngegevens
  Type object: winkelruimte met vier bovengelegen woningen.
  Adres en postcode: West-Kruiskade 66 (3014 AW) en Josephstraat 1 A t/m D (3014 TE) te Rotterdam.
  Kadastrale aanduiding: DELFSHAVEN D 3195.
  Het object is verhuurd voor € 52.867,56 per jaar.
  Het totale vloeroppervlak bedraagt 503 m² (opgaaf BAG Viewer, plattegronden op aanvraag).
  De vraagprijs bedraagt € 1.235.000,- k.k..

  Aanvullende documentatie alsmede foto’s binnenzijde zijn beschikbaar op aanvraag.

  Omschrijving
  Geheel pand bestaande uit een winkelruimte met kelder gelegen aan de West-Kruiskade 66 alsmede vier bovengelegen woningen aan de Josephstraat 1ABCD te Rotterdam.

  De West-Kruiskade betreft een bruisende locatie op loopafstand van onder andere het Centraal Station en het Schouwburgplein.

  Van oorsprong waren dit twee gehele panden die later samengevoegd zijn. Het gehele pand (en de winkelruimte) loopt daarom geheel rondom vanaf de Josephlaan naar de Josephstraat en beschikt over een frontbreedte van 14 strekkende meters!

  De winkelruimte gelegen aan de West-Kruiskade 66 is per 1 september 1993 verhuurd voor thans € 2.311,34 per maand vrijgesteld van BTW. De winkelruimte is in gebruik als schoenenwinkel (Richard Shoes) en koffiezaak met zitplaatsen. De bestemming van het object betreft zowel winkelfunctie als bijeenkomstfunctie. De oppervlakte van de begane grond bedraagt circa 125 m² en circa 72 m² kelderruimte.

  De huurder van de winkelruimte heeft in 2009 en 2010 met toestemming van verhuurder de muur naar de achtergelegen winkelruimte aan de Josephstraat 4 doorgebroken en voorzien van stalen draagconstructie en brandwerende deur (doorbraak 120 cm breed). Deze muurdoorbraak en het aanbrengen van een stalen draagconstructie en brandwerende deur zijn door een erkend bedrijf uitgevoerd. Aanvullende documentatie en tekening zijn beschikbaar op aanvraag.

  De woonruimte aan de Josephstraat 1A is per 1 november 2018 verhuurd voor onbepaalde tijd voor thans € 465,40 per maand. Dit bedrag is inclusief € 44,47 aan servicekosten voor o.a. rioolbelasting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, dakgootreiniging, rioolreiniging, kantoorkosten en parkeergelden. Een volledig overzicht van de servicekosten is op aanvraag beschikbaar.
  De woning is gelegen op de 1e verdieping (rechterzijde vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden) met een zolderkamer op de 3e verdieping (linksachter vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden). De zolderkamer is mee verhuurd aan huurder en door huurder in gebruik. De woning beschikt over een slaapkamer, een woonkamer welke middels een geplaatste muur is opgesplitst in een woonkamer en tweede slaapkamer, een aparte keukenruimte, toiletruimte, doucheruimte met wasbak, eigen gas-, elektra- en watermeter en verwarming middels gashaard.
  De woonruimte op de 1e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 50 m².
  De zolderkamer op de 3e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 16 m².

  De woonruimte aan de Josephstraat 1B is per 15 maart 2018 verhuurd tot en met 31 maart 2019 waarna deze voor onbepaalde tijd voortduurt. De huur bedraagt thans € 644,75 per maand. Dit bedrag is inclusief € 42,47 aan servicekosten voor o.a. rioolbelasting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, gebruik gashaard, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, dakgootreiniging, rioolreiniging, kantoorkosten en parkeergelden. Een volledig overzicht van de servicekosten is op aanvraag beschikbaar.
  De woning is gelegen op de 1e verdieping (linkerzijde vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden) met een zolderkamer op de 3e verdieping (rechtsvoor vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden). De zolderkamer is niet mee verhuurd aan huurder en is niet door huurder in gebruik. De woning beschikt over een slaapkamer, een grote woonkamer welke middels een te plaatsten muur nader kan worden opgesplitst om een tweede slaapkamer te creëren met toegang vanaf de gang (zie situatie Josephstraat 1D), een aparte keukenruimte, toiletruimte, doucheruimte met wasbak, eigen gas-, elektra- en watermeter en verwarming middels gashaard.
  De woonruimte op de 1e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 58 m².
  De zolderkamer op de 3e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 29 m².
  Huurder van de woonruimte heeft op 11 september 2018 een verzoek ingediend bij de huurcommissie om de aanvangshuurprijs te laten toetsen. Na het verzoek door huurder, melding van het verzoek door huurcommissie bij verhuurder in september 2018 en het schriftelijk verweer door verhuurder bij de huurcommissie op 2 oktober 2018 zijn er geen verdere ontwikkelingen.
  Huurder heeft bij aanvang van de huurovereenkomst een waarborgsom voldaan van € 1.250,-.

  De woonruimte aan de Josephstraat 1C is per 29 juni 2015 voor onbepaalde tijd verhuurd voor thans € 499,44 per maand. Dit bedrag is inclusief € 42,47 aan servicekosten voor o.a. rioolbelasting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, dakgootreiniging, rioolreiniging, kantoorkosten en parkeergelden. Een volledig overzicht van de servicekosten is op aanvraag beschikbaar.
  De woning is gelegen op de 1e verdieping (rechterzijde vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden) met een zolderkamer op de 3e verdieping (rechtsachter vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden). De zolderkamer is niet mee verhuurd aan huurder en door huurder derhalve niet in gebruik.
  De woning beschikt over één slaapkamer, een woonkamer, een aparte keukenruimte, toiletruimte, doucheruimte met wasbak, eigen gas-, elektra- en watermeter en verwarming middels gashaard.
  De woonruimte op de 1e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 50 m².
  De zolderkamer op de 3e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 20 m².
  Huurder heeft bij aanvang van de huurovereenkomst een waarborgsom voldaan van € 450,-.

  De woonruimte aan de Josephstraat 1D is per 1 juni 2011 voor onbepaalde tijd verhuurd voor thans € 484,70 per maand. Dit bedrag is inclusief € 42,47 aan servicekosten voor o.a. rioolbelasting, elektraverbruik en onderhoud trapverlichting, elektraverbruik en onderhoud deuropener, dakgootreiniging, rioolreiniging, kantoorkosten en parkeergelden. Een volledig overzicht van de servicekosten is op aanvraag beschikbaar.
  De woning is gelegen op de 2e verdieping (linkerzijde vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden) met een zolderkamer op de 3e verdieping (linksvoor vanaf West-Kruiskade bezien, zie plattegronden). De zolderkamer is mee verhuurd aan huurder en door huurder in gebruik.
  De woning beschikt over twee slaapkamers, een woonkamer (de woonkamer is opgedeeld in de huidige woonkamer en de tweede slaapkamer), een aparte keukenruimte, toiletruimte, doucheruimte met wasbak, eigen gas-, elektra- en watermeter en verwarming middels gashaard.
  De woonruimte op de 2e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 58 m².
  De zolderkamer op de 3e verdieping heeft een oppervlakte van ca. 37 m².
  Huurder heeft bij aanvang van de huurovereenkomst een waarborgsom voldaan van € 395,-.

  Van oorsprong waren dit twee gehele panden maar deze zijn tussen 1950 en 1960 samengevoegd tot één geheel pand bestaande uit een winkel met vier bovenwoningen. De entree voor de vier bovenwoningen is indertijd in zijn geheel verplaatst naar de Josephstraat 1. Vanuit dit destijds nieuw aangebrachte centrale trappenhuis zijn alle vier de woningen alsmede de vier zolderkamers bereikbaar.

  De woningen zijn voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas.

  Onder de winkelruimte bevindt zich in de grond een oude tank. Deze tank is in 1996 door TRS Milieutechniek gereinigd en gevuld met zand. Het tanksaneringscertificaat van Kiwa N.V. is beschikbaar op aanvraag.

  Tussen de twee daken staan ten behoeve van de ontluchting van toilet en keuken twee afvoeren. Deze bevatten asbesthoudende materialen (zie foto’s).

  Objectgegevens
  Het object is gebouwd omstreeks 1893.
  Het object is kadastraal niet gesplitst. Het betreft eigen grond.
  De winkelruimte op de begane grond heeft een oppervlakte van ca. 125 m² met een kelderruimte van circa 72 m².

  Vraagprijs
  De vraagprijs bedraagt € 1.235.000,- k.k..

  Verzoek
  Wij verzoeken u het betreffende pand alleen van buiten te bezichtigen en de zittende huurder(s) niet te benaderen. Indien u het object van binnen wenst te bezichtigen dient u dit bij ons kantoor kenbaar te maken waarna wij een bezichtigingsafspraak zullen inplannen.


  Algemeen
  Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan ons kantoor verstrekte gegevens.
  Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door BeleggingspandRotterdam.nl echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod.

  Onderzoeksplicht van de koper
  De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze projectinformatie. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat-koper(s).
  Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

  Zekerheidsstelling
  De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 4 weken na de wilsovereenkomst bij de desbetreffende notaris te deponeren.

  Informatie
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeleggingspandRotterdam.nl.

  BeleggingspandRotterdam.nl
  De heer F. Haver
  Schiedamsedijk 78a
  3011 EM Rotterdam

  Tel.: 010-2133649
  Fax: 010-4133195
  info@beleggingspandrotterdam.nl
  www.beleggingspandrotterdam.nl
 • Bezichtigen of vragen?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact met u op.

     
  Versturen
 • Stuur dit object door

  U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende.

     
  Versturen
 • Documenten